Barry Hay

Barry Hay behoeft geen introductie.
In 2012 besluit Hay om naast zijn rol als frontman van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring een nieuw project op te starten. Vier jaar later verschijnt in mei 2016 het debuutalbum van “Barry Hay’s Flying V Formation”, een formatie bestaande uit DeWolff frontman & gitarist Pablo van de Poel en de muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon.

Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda’s op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in. Na de release van het album op 13 mei 2016, volgde in het najaar dan 2016 een eerste clubtour.

Eind augustus 2016 verscheen de biografie HAY, geschreven door Sander Donkers. In het boek doen Barry en zijn vrouw Sandra een openhartig boekje open over hun verleden. Het boek gaat als warme broodjes over de toonbank.

In het najaar van 2017 besluit Barry om het nummer Be My Baby van The Ronettes met Flying V Formation op te nemen. JB Meijers (Common Linnets) produceert het nummer. Platenmaatschappij Cloud9 is direct enthousiast en er wordt gekozen om de B-kant, de kerstversie van het nummer, op 7 december 2017 te releasen bij RTL Late Night. Promo’s bij De Ochtendshow van Giel op Radio Veronica en Voetbal Inside volgen. In de videoclip zijn gastrollen weggelegd voor Eva Simons, Beertje van Beers, Tatum Dagelet, Joëlle Witschge, Blonde Tigers, Monique Smit, Tjindara, Danny Vera en Dennis Weening. In maart 2018 volgt wederom een clubtour.

In 2019 werkt Barry Hay samen met JB Meijers (Common Linnets) aan een nieuw album, dat in het najaar uit zal komen.

Website:    www.barryhaymusic.com
Facebook: BarryHayOfficial

Foto