Within Temptation’s nieuwe album ‘Hydra’ behaalt #1 in US en UK

“Hydra”, het nieuwe album van Within Temptation heeft de hoogste positie van de iTunes rock chart in de Verenigde Staten en Engeland bereikt. Het alom gewaardeerde zesde studio album van de Nederlandse Symphonische Rock band scoorde al een nummer 1 positie in de iTunes charts in tien landen. Within Temptation is de eerste Nederlandse act die een iTunes top 10 positie weet te behalen in de Verenigde Staten.

Ook op de officiële album charts weet “Hydra” grote successen te boeken in de volgende landen: #1 in Nederland, #4 in Duitsland, #6 in Engeland, #9 in Frankrijk en #16 in de Verenigde Staten naast Top 5 posities in Finland, België, Zwitserland, Polen, Japan en Tsjechië.

Sharon den Adel en Robert Westerholt van Within Temptation zijn recentelijk naar Los Angeles en New York afgereisd voor een promotie trip en spraken daar met een van de gastartiesten op het nieuwe album: Xzibit, voorafgaand aan de Grammy Award show. Naast Xzibit, bevat Within Temptation’s nieuw album “Hydra” samenwerkingen met Dave Pirner (Soul Asylum), Tarja en Howard Jones (Devil You Know) naast Piotr Rogucki (Coma) op de Oost Europese versie van het album.

De huidige single “Whole World is Watching” is een duet met Dave Pirner (Soul Asylum)

Voor de Oost Europese markt is “Whole World is Watching” ook opgenomen met de Poolse zanger Piotr Rogucki (Coma)

Within Temptation’s Hydra wereld tour start op 26 februari in Helsinki. Alle tour data zijn hier te vinden.

Voor meer informatie: www.within-temptation.com