Dennis Weening in Lego Batman film

De Nederlandse stemmencast van de LEGO Batman film, de nieuwste film van de Warner Bros. Animation Group (DE LEGO® FILM), is vandaag bekendgemaakt.

Radio-dj en televisiepresentator Gerard Ekdom spreekt de stem in van Batman. Hij was eerder al even te horen als de gevleugelde superheld in DE LEGO® FILM uit 2014. Actrice en televisiepresentatrice Katja Schuurman spreekt de stem in van politiecommissaris Barbara Gordon. Televisiepresentator Dennis Weening (Expeditie Robinson, So You Think You Can Dance) maakt met de LEGO Batman film zijn inspreekdebuut. Hij leent zijn stem aan Batman’s grootste vijand, de Joker. Ook acteur en presentator Buddy Vedder heeft een stem ingesproken. Hij is Batman’s trouwe sidekick Robin. De regie van de Nederlandstalige versie is in handen van Hilde de Mildt (Toy Story, Up, de Ice Age-films).

Synopsis: In de geest van de zorgeloze pret die DE LEGO® FILM tot een wereldwijd fenomeen maakte, speelt de zelfbenoemde leider van dat gezelschap – LEGO® Batman – nu de hoofdrol in zijn eigen bioscoopavontuur. Er liggen grote veranderingen op de loer voor Gotham City, en als Batman de stad wil redden uit de handen van de Joker en zijn sluwe plannen, zal hij zijn waakzame rol moeten laten vallen. Batman zal dit keer moeten proberen samen te werken met anderen, en misschien, heel misschien, zal Batman het dit keer leren om meer relaxed te zijn.

De Engelstalige versie van de film, THE LEGO® BATMAN MOVIE, bevat de stemmen van onder andere Will Arnett, Rosario Dawson, Micheal Cera, Ralph Fiennes en Zach Galifianakis.
DE LEGO® BATMAN FILM is vanaf 8 februari 2017 (in 2D & 3D) in de bioscoop te zien, in zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie.