Wende na 3 jaar weer terug in het theater met ‘Last Resistance’!

Wende Snijders

Op 28 februari 2014 start WENDE haar theatertour ‘Last Resistance – The Theatre Sessions’ in theater de Kom in Nieuwegein. Het is een filmisch theaterconcert waarin de werelden van theater, popmuziek en elektronische muziek samensmelten.  In een collage van muzikale en visuele middelen werpt Wende een blik op de wereld. De tour eindigt in de Rotterdamse Schouwburg op 8 mei. 

‘LAST RESISTANCE’ is een theatraal concert rond de door Wende zelf geschreven nummers van het gelijknamige album, dat vorig jaar mei verscheen. De voorstelling gaat over de weerstand om oude waarheden los te laten en het onbekende toe te laten. In een combinatie van zang, muziek, dans, performance en beeld, uit Wende haar verlangen om met open vizier uitdagingen en emoties aan te gaan.

“Met de Theatre Sessions wil ik inspireren om nieuwsgierig te blijven, om niet te verharden ondanks de donkere kanten in onszelf en de donkere kanten van de wereld. Het is een strijdvaardig pleidooi om altijd te blijven dansen zowel in het donker als in het licht,” aldus Wende.

Ruim 3 jaar geleden sloot Wende haar succesvolle theatertour af met twee avonden in een uitverkocht Carré. In mei van het vorige jaar bracht Wende haar nieuwe album uit waarmee zij in de clubs speelde. Nu is ze met ‘LAST RESISTANCE – THE THEATRE SESSIONS’ terug waar het voor haar allemaal begon: het theater. De premiere van Wende’s nieuwe theatershow zal op 15 maart in de Amsterdamse Stadsschouwburg plaatsvinden.

Voor meer informatie en de volledige speellijst:  www.wende.nu