Barry Hay

Vier jaar nadat Barry Hay besloot een nieuw project op te starten, is het op 13 mei 2016 zover: het debuutalbum van Barry Hay’s Flying V Formation is daar. Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd, maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als voorman van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring. Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda’s op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in.

Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: “De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! We are going to blow you away: Flying V Formation is in orbit!”

Bekijk hier de promo video

In 2016 kwam de biografie HAY uit, geschreven door Sander Donkers. In het boek doen Barry en zijn vrouw Sandra een openhartig boekje open over hun verleden.

Website:    www.barryhaymusic.com
Facebook: BarryHayFlyingVFormation

Foto

BarryHay-690x900