Frommermann begint het seizoen met een première in Amsterdam

Frommermann classified-redtape (2)

Aanstaande zondag, 22 september, begint Frommerman met touren. Ze beginnen de tour ‘FrommerFranz, een ode aan Schubert’ met een première in de Kleine Komedie in Amsterdam. De voorbereidingen zijn in volle gang. De muzikale puntjes zijn op de ‘i’ gezet door een heuse Oostenrijker: Thomas Eitler, koorleider bij de Nederlandse Opera. Met Marc Pantus, regisseur, wordt er hard gewerkt én gelachen om een mooie tour neer te zetten.

Franz Schubert. Keizer van het Kunstlied. Icoon van de Romantische muziek. Al bijna 200 jaar staat hij op een schier onneembaar voetstuk. In imposante muziektempels overal ter wereld worden zijn noten plechtig opgediend en eerbiedig beluisterd.

De Frommermannen reiken Franz Schubert door tijd en ruimte kameraadschappelijk de hand. De uitnodiging om zijn pilaar op de Parnassus te verruilen voor zijn eigen knusse Weense kamertje staat. Wat Franz niet weet, is dat er voor de gelegenheid een heuse surprise party op touw is gezet. Frommermann houdt immers wel van een feestje. Maar wie gaat hier wie verrassen?

Frommermann in de pers:

“Met vijf botermalse stemmen, een vleugel, een gitaar en nog wat attributen weken ze zijn muziek los uit de sacrosancte sfeer van het liederenrecital en leveren een voorstelling die een doorlopende traktatie is.” (***** de Volkskrant)

“Juist in de lichtheid waarmee Schuberts liederen worden gebracht, schuilt ook een echte meerwaarde. Liedkunst ís niet statisch, grijs of verleden.” (**** NRC Handelsblad)