Erwin Nyhoff & Band – In the Footprints of…

Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff treedt vanaf 21 september samen met zijn band in de voetsporen van zijn muzikale helden zoals Bruce Springsteen, in de theatershow In the Footprints of….

In het avondvullende theaterconcert brengt hij een ode aan ‘The Boss’ en gaat hij op zoek naar hun muzikale connectie. Bovendien maakt Erwin daarbij vermakelijke zijsprongen naar het werk van hun gedeelde muzikale helden.

Velen herinneren zich de indrukwekkende blind audition van Erwin bij The Voice of Holland. De coaches draaiden zich binnen luttele seconden om, nadat hij ‘The River’ van Springsteen had ingezet. Ze stonden te springen om met hem aan de slag te gaan. Uiteindelijk wist Erwin onder begeleiding van Angela Groothuizen tot de finale van The Voice door te dringen.

Volgens Erwin heeft The Boss altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn carrière, ook voor zijn deelname aan The Voice of Holland. “Ik zeg niet dat zijn liedjes letterlijk één op één het verhaal vertellen van mijn leven, maar zijn Amerikaans georiënteerde nummers en schrijfstijl hebben mij zeer geïnspireerd om mijn liedjes te schrijven en te spelen in The Prodigal Sons (Nyhoffs vorige band). Ik had een aantal nummers niet kunnen schrijven als ik zijn muziek niet had gekend.”

Bekijk hier de trailer van In the Footprints of…